Hlavní obsah

Opilý řidič srazil dvě ženy na chodníku, jedna zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jedna z nejotřesnějších dopravních nehod se odehrála v úterý večer v ulici Poděbradská v Praze. Podle informací pražských záchranářů zde krátce před 21. hodinou srazil opilý řidič dvě mladé ženy. Obě utrpěly vážná poranění, kterým 28letá žena podlehla.

Foto: Petr Mráček

Petr Kocman

Článek

O dva roky mladší dívka je v péči lékařů Vinohradské nemocnice. "Na dispečink volal svědek ve 20:49, že u tramvajové zastávky vyjelo auto na chodník a přejelo dvě mladé ženy," informoval Novinky mluvčí záchranářů Marek Uhlíř.

První sanitka byla na místě do čtyř minut, starší ze zraněných žen však již lékaři pomoci nemohli. "Zemřela na následky mnohočetných smrtelných poranění, náraz jí odhodil několik metrů daleko," uvedl Uhlíř s tím, že druhá žena utrpěla těžká poranění.

Šestadvacetiletý řidič byl opilý a jel poměrně rychle. Asi 18 metrů před křižovatkou pak nezvládl řizení a vjel na chodník. Kromě toho, že srazil dvě ženy, naboural ještě do sloupu veřejného osvětlení a způsobil si otřes mozku. Na vozidle vznikla škoda přes 80 tisíc korun. Policisté muže obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti. 

V úterý odpoledne se v Plzni odehrála nehoda, při které 21letý muž bez řidičského oprávnění srazil na chodníku pět dětí ve věku od 10 do 15 let, dvě děti byly zraněny těžce. [celá zpráva] Ráno pak v Havířově srazil 28letý muž dvě desetileté dívky na přechodu. Obě dívky jsou hospitalizovány v nemocnicích. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám