Hlavní obsah

Opilý řidič srazil dva chodce, žena zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ/CVIKOV

V obci Brůdek na Domažlicku srazil podnapilý řidič na autobusové zastávce ženu a muže. Sedmdesátiletá žena na místě zemřela. Dvaatřicetiletý chodec i o rok starší řidič utrpěli těžká zranění. V dechu řidiče bylo zjištěno 1,52 promile alkoholu, řekl policejní mluvčí Jiří Soukup.

Foto: Tomáš Jech

CESTA K VÁM

Článek

"Řidič peugeotu z Kdyně na Domažlicku vjel při projíždění zatáčky do protisměru a poté mimo silnici na autobusovou zastávku. Tam srazil ženu a muže. Poté narazil do sloupu elektrického vedení," popsal mluvčí.

Řidič se podrobil odběru krve. Vyšetřování tragédie ještě pokračuje, dodal mluvčí.

Spolujezdec nepřežil náraz do stromu

Náraz do stromu nepřežil v sobotu kolem čtvrté hodiny ranní na silnici mezi Svorem a Cvikovem na Českolipsku 28letý spolujezdec v osobním autě Honda Civic. Řidič (25) totiž na vlhké vozovce v mírné zatáčce vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení, vylétl do příkopu, kde narazil do stromu. Právu to řekl v sobotu dopoledne dopravní policista ve službě z českolipského policejního ředitelství.

"Řidič jel z Nového Boru do Cvikova a dostal smyk, protože na vlhké vozovce jel příliš rychle. Spolujezdec zemřel na místě, řidič byl s těžkým zraněním odvezen na ARO do českolipské nemocnice. Při nehodě jsme nezjistili cizí zavinění," líčil policista s tím, že testy na zjištění alkoholu v krvi ještě nebyly vzhledem ke zranění řidiče provedeny.

Místo nehody je tragickými konci přímo vyhlášené, protože dlouhá rovinka svádí k sešlápnutí plynového pedálu. "Havárie tu bývají velmi často a pokaždé vlivem nepřiměřené rychlosti, v zimě navíc silnice i nebezpečně namrzá. Letos tu ale ještě smrtelné zranění nebylo," dodal policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám