Hlavní obsah

Opilý řidič narazil do mikrobusu, jedna žena zemřela

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damice, Karlovarsko
Aktualizováno

O život přišla starší žena v sobotu kolem půl čtvrté odpoledne na silnici u Damic mezi Ostrovem a Kláštercem nad Ohří při dopravní nehodě zeleného osobního vozidla volkswagen a mikrobus. V něm žena cestovala společně s dalšími čtrnácti dospělými a pěti dětmi z Perninku na Karlovarsku do Prahy na divadelní představení. Muž, který nehodu zavinil, jel opilý v kradeném autě. Navíc neměl ani řidičský průkaz.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nehoda si vyžádala jednoho mrtvého.

Článek

„Při nehodě zemřela jedna osoba a dalších sedm bylo vážně zraněno,“ uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta, který zatím nedokázal upřesnit, kdo zemřel a o jaká zranění se jedná.

Podle informací Práva z místa nehody zemřela přímo na místě starší žena z mikrobusu. Celkem bylo do nemocnic sanitkami odvezeno dvacet zraněných včetně dvoučlenné posádky z osobního vozidla. Po nehodě skončil mikrobus na boku v příkopě čelem v protisměru své jízdy. Zelený volkswagen zůstal stát uprostřed křižovatky rovněž obráceně, než původně jel.

„Jeli jsme z kopce směrem od Ostrova, když do nás najednou z vedlejší silnice z Damic zprava prudce narazilo osobní auto. Mikrobus se roztočil a převrátil do příkopu,“ popisovala organizátorka zájezdu, která vyvázla jen s drobnými zraněními. „Bylo to něco strašného, všechno začalo v mikrobuse létat, včetně dětí. Bylo to hrozné,“ vzlykala asi pětatřicetiletá žena roztřeseným hlasem v potrhaném kostýmu od krve.

Třináctiletou Adélku museli z autobusu vystřihávat hasiči, protože měla zaklíněnou ruku. Její zranění byla vážná, takže pro ní přiletěl vrtulník záchranářů z Ústí nad Labem.

„Pouze jednomu pánovi se nic nestalo, jinak všichni byli odvezeni do nemocnic,“ uvedl Robert Petro, velitel dobrovolných hasičů z Horní Blatné, sousední obce Perninku, kteří přijeli na místo havárie pomáhat. „Někteří ale byli jen v šoku a nebo se jim udělalo nevolno,“ dodal.

Řidič byl opilý, auto kradené

Podle svědků nehodu způsobil řidič osobního vozidla, který do boku mikrobusu vrazil z vedlejší silnice od Damic. „Oba byli opilí. Řidiči sice nedali dýchnout, protože byl v bezvědomí, ale spolujezdci naměřili 1,9 promile,“ uvedla žena z mikrobusu. „Ti by už neměli nikdy sednout za volant,“ plakala.

Podle karlovarské policejní mluvčí Zdenky Papežové byl pod vlivem alkoholu i řidič. Naměřili jsme mu 1,19 promile alkoholu v krvi,“ uvedla mluvčí, podle které řidič navíc nemá řidičák. „Vozidlo, kterým havarovali, bylo kradené,“ dodala. 

Reklama

Výběr článků

Načítám