Hlavní obsah

Opilá řidička nabourala v Praze několik aut. Ve voze byla bývalá europoslankyně Hybášková

Novinky, ok,ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtyři zaparkovaná auta nabourala v noci na úterý řidička v Praze 6. Ve voze jela podle agentury Aktu bývalá europoslankyně Jana Hybášková a současný ředitel odboru států Blízkého východu a severní Afriky ministerstva zahraničních věcí Petr Hladík. Policie nejprve uvedla, že řídil muž, následně své tvrzení opravila s tím, že za volantem seděla žena pod vlivem alkoholu.

Auto s bývalou europoslankyní bouralo v PrazeVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala v Bělohorské ulici kolem jedné hodiny ráno. Podle informací agentury Aktu Hybášková na místě tvrdila, že řídila ona a auto je její. Při odtahu auta se také pohádala s odtahářem, který podle jejích slov necitelně zacházel s nabouraným vozem. Nereagovala také na výzvy policisty a snažila se mu vysvětlit, že auto není zničené.

„Přijali jsme oznámení o dopravní nehodě auta, které nabouralo do čtyř zaparkovaných vozidel a pak se převrátilo na bok,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Řidič v Praze srazil malého cyklistu a vjel do výtahu

Krimi

Policie ráno nejprve s odkazem na svědky, kteří měli vidět od volantu odcházet muže, uváděla, že řídil muž. Později však informace opravila.

„Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelá žena. Stejně jako její spolujezdec nadýchala více než jedno promile alkoholu,“ doplnila před 11. hodinou mluvčí policie.

Foto: Aktu.cz

Nabouraná škoda, ve které jela Jana Hybášková.

Podle ní nebyl nikdo zraněn, škoda zatím vyčíslena nebyla. Během vyšetřování nehody byla silnice uzavřena. Přesné příčiny nehody policie dále vyšetřuje. Svědci nehody se mohou ozvat na linku 158.

„Je to v rukou policie. Pokud se to potvrdí, tak já budu chtít po státním tajemníkovi, aby z toho vyvodil důsledky. Může to mít vliv na jejich bezpečnostní prověrku,“ řekl k incidentu ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD). „Lidsky mě to mrzí, takovéto chování by mělo být nepřípustné,“ doplnil.

Jana Hybášková byla europoslankyní v letech 2004 až 2009. Kandidovala také do Poslanecké sněmovny, ale neuspěla. Působila jako velvyslankyně Evropské unie v Iráku a poté v Namibii. Nyní pracuje na ministerstvu zahraničních věcí, kde se zabývá především podporou vstupu Čechů do evropských institucí.

Foto: Aktu.cz

Jedno z nabouraných aut.

Foto: Aktu.cz

Hybášková tvrdila, že řídila ona.

Reklama

Výběr článků

Načítám