Hlavní obsah

Opilý řidič čtyřkolky táhl děti na bobech, na silnici do nich vrazilo auto

– Vsetín
Právo, Jiří Růžička

S těžkým zraněním skončil v nemocnici chlapec, kterého ve středu na bobech vláčel za motorovou čtyřkolkou opilý muž v Dolní Bečvě na Vsetínsku. Při jízdě po silnici do bobu narazilo projíždějící osobní auto.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Velmi nebezpečnou jízdu provozoval odpoledne 42letý muž v Dolní Bečvě, když za čtyřkolkou vozil na bobech zapřáhnuté dvě děti. Do jednoho dítěte narazilo kolem druhé hodiny odpoledne projíždějící auto,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Jedenatřicetiletý muž jel s fiatem po místní cestě. Po projetí zatáčky spatřil na kraji vozovky čtyřkolku bez registrační značky, která za sebou na laně táhla dvě nezletilé děti na bobech. Řidič fiatu se lekl a šlápl na brzdu. Přejel do protisměru, kde narazil do desetiletého chlapce, který seděl na plastových bobech. Jízdu fiatu ukončil náraz do betonové zídky,“ popsala Javorková.

Chlapec utrpěl zranění, léčit se bude několik týdnů, provedená dechová zkouška u řidiče fiatu byla negativní.

Šofér čtyřkolky však nadýchal takřka jedno promile alkoholu. Není to ale jeho jediný prohřešek. Děti za čtyřkolkou na bobech neměly co dělat, řidič riskantní jízdou ohrožoval jejich život a zdraví.

„Navíc vozidlo nesplňuje technické podmínky k provozu na komunikacích, protože není zaregistrované a nemá ani pojištění odpovědnosti. Řidič fiatu zase nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Policisté nehodu stále vyšetřují. Míra zavinění jednotlivých řidičů je předmětem dalšího šetření,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám