Hlavní obsah

Opilý řidič autobusu vezl čtrnáct lidi

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Opilého pětatřicetiletého řidiče dálkového autobusu na lince z Pece pod Sněžkou do Českého Krumlova zadržela ve čtvrtek policejní hlídka v Pardubicích. Muž měl v krvi téměř jedno promile alkoholu a policisté ho zastavili, protože za jízdy telefonoval.

Článek

Právu to řekla mluvčí pardubické policie Ilona Kratochvílová s tím, že řidič vezl 14 pasažérů. Policisté ho obvinili z trestného činu obecného ohrožení pod vlivem návykové látky a nyní mu tak hrozí až tři roky vězení.

Opilého zaměstnance společnosti ČSAD autobusy České Budějovice nahradil v Pardubicích jiný řidič, který odvezl pasažéry v pořádku do Českého Krumlova.

"Muže jsme okamžitě postavili mimo službu a rozvážeme s ním pracovní poměr. Jedná se o zcela ojedinělý případ. Měl v krvi zbytkový alkohol. Večer šel v Peci na pivo a neodhadl odbourávání," uvedl Karel Holan, vedoucí oblasti Český Krumlov ČSAD autobusy České Budějovice.

Podotkl, že řidič byl v Peci pod Sněžkou přes noc. "Kdyby vyjížděl z Českého Krumlova, musel by dýchat do trubičky a na závažné pochybení bychom přišli ještě před jízdou," upozornil Holan.

Reklama

Výběr článků

Načítám