Hlavní obsah

Opilý majitel areálu najel v Harrachově na rolbě do 18leté lyžařky. Skončila v bezvědomí

Opilý majitel lyžařského areálu v Harrachově poranil v sobotu odpoledne 18letou lyžařku, když couval na rolbě a jí si nevšiml. Dívka utrpěla šok a byla chvíli v bezvědomí. Následně byla převezena do nemocnice s podezřením na pneumotorax. Zmíněný muž na místě nadýchal 1,8 promile.

Opilý rolbař najel v Harrachově do 18leté lyžařky.Video: Aktu.cz

 
Článek

Lyžařka podle serveru Aktu.cz seděla u stolu se svým kamarádem, čehož si majitel tamního lyžařského areálu David Chmelař při couvání nevšiml a do dívky na rolbě najel.

Muž, který dívce zranění způsobil, svého činu v neděli litoval.

„Byl jsem na policii u výslechu a je mi moc líto, co se té dívce stalo. Snad bude v pořádku. Není standardní řídit rolbu skoro se dvěma promile, ale předcházely tomu různé události u nás,“ řekl Chmelař Aktu.cz.

Foto: Aktu.cz

Opilý rolbař najel v Harrachově do 18leté lyžařky.

„Dal jsem si trošku svařáčku na zahřátí, když jsme ve sněhu a mrazu opravovali celé odpoledne poruchu na vleku. Když jsem šel pro rolbu, tak tam ještě nebyli. A když jsem pak couval, tak jsem je ve zpětném zrcátku neviděl,“ dodal Chmelař.

Dívce byla okamžitě po nehodě poskytnuta první pomoc členem místní horské služby a následně byla převezena s podezřením na pneumotorax do nemocnice. Ačkoliv byla dívka v šoku a chvíli i v bezvědomí, náraz si nakonec vyžádal „jen“ zlomeninu žebra a pohmožděninu ramene.

Za srážku lyžařů, při které zemřel propagátor Šumavy, nebude nikdo potrestán

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám