Hlavní obsah

Opilou teenagerku v Přerově přijel autem vyzvednout otec, nadýchal také

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Do začarovaného, přesněji alkoholového kruhu se zacyklila situace kolem náctileté dívky v Přerově, kterou městští policisté našli opilou na lavičce. Nadýchala 1,5 promile. Strážníci sice dohledali jejího otce, který pro dceru přijel autem, jenže to vzal jednosměrkou a vůz zaparkoval před služebnou na chodníku. Dechová zkouška na alkohol pak u něj ukázala stejnou hodnotu jako u jeho dcery.

Foto: MP Přerov

Opilou dívku našli strážníci na lavičce v Přerově

Článek

O případu z víkendu v úterý informoval mluvčí strážníků Miroslav Komínek. Jeho kolegové hlídkovali večer u přerovského autobusového nádraží, když narazili na lavičku, na které spala dívka s čepicí představující žlutou animovanou postavičku pokémona Pikachu.

Věk dívky mluvčí neupřesnil, uvedl pouze bez dalších podrobností, že se jednalo o náctiletou.

Po probuzení podle Komínka začala mumlat cosi o pár pivech, načež přístroj k orientační dechové zkoušce na alkohol ukázal 1,5 promile. V podobných případech strážci zákona osloví rodiče nebo příbuzné, aby přijeli a o dítě se postarali, což v daném případě komplikoval fakt, že dívka pochází z poměrně vzdálené vesnice.

Nakonec se s jejím otcem podařilo strážníkům spojit přes Messenger, protože byl jinak nedostupný. „Muž přislíbil, že si dceru osobně vyzvedne na služebně, kam se co nejrychleji dostaví. Jak řekl, tak se i stalo. O pár desítek minut později zahlédla hlídka vůz, který projel jednosměrkou a zastavil na chodníku před strážnicí,” popsal Komínek.

Bezvládná těla, kolem suť. Strážníky v Přerově volali k domnělým mrtvolám na chodníku

Krimi

Městští policisté muži vysvětlovali, že to od něj nebyl zrovna nejlepší „vstup na scénu”, na což jim odpověděl, že si přijel pro nezodpovědnou dceru, která požila.

„Buď se mu cestou otevřel v kokpitu demižon s lihem, nebo potomkovi zdatně sekundoval, jelikož se z okénka linul specifický odér,” zmínil mluvčí důvod, proč dali muži dýchnout. „Tatínek držel rovinu a nadýchal taktéž promile a půl,” upřesnil Komínek.

Dívka skončila v nemocnici kvůli vystřízlivění, protože již nebyl k mání nikdo, kdo by ji mohl vyzvednout, a její původní odvoz putoval na policejní stanici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám