Hlavní obsah

Vzpoura kopáčů v Přerově: Roztřesený předák se schoval na benzínce

Právo, mhr
Přerov

Přerovští strážníci zachraňovali v noci na pondělí předáka stavební firmy z Blanska. Muž se ukryl na benzínce v obavě před partou kopáčů, které najal na práci a následně se s nimi nepohodl kvůli výkazu odpracovaných hodin.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informoval mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek. Městkou policii podle něj požádal o pomoc majitel firmy. Stálá služba přijala volání z více než 70 kilometrů vzdáleného města ve 21:00.

„Majitel stavební firmy žádal naše strážníky o záchranu svého podřízeného, který je ukrytý na čerpací stanici na okraji města,“ uvedl mluvčí. Předák se podle něj ukryl z prozaického důvodu. „Najal na výkopové práce skupinu místních kopáčů a v nedělní podvečer jim předložil výkaz odpracovaných hodin. Jak se ukázalo, byl názor na jejich počet diametrálně odlišný,“ poznamenal Komínek.

Strážníci podle něj po příjezdu na benzínku nalezli vyděšeného, leč nezraněného muže, který žádal policejní ochranu do doby, než si pro něj přijede eskortní vozidlo jeho firmy.

Čtveřice výrostků bila v Přerově bezdomovce, ne poprvé

Krimi

„Hlídka předáka přivezla na služebnu, kde se po dlouhých minutách přestal třást. Nakonec se uklidnil natolik, že se zeptal, kde může na služebně kouřit. Když byl odkázán před budovu, vrátil se jeho prvotní strach a žádal doprovod statného strážníka. Nakonec se nechal přesvědčit, že ho během nikotinového dýchánku budou na náměstí hlídat kamery,“ konstatoval mluvčí.

Po přibližně dvou hodinách si podle něj předáka vyzvedlo firemní vozidlo. „Žádnou újmu naštěstí neutrpěl,“ doplnil Komínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám