Hlavní obsah

Opilost za volantem omlouvala sanitářka vyčerpávajícím bojem s covidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Dopotácela se k autu, nastoupila do něj a snažila se odjet. To ale netušila, že už ji nějakou chvíli sleduje policejní hlídka. Při dechové zkoušce u sanitářky z domažlické nemocnice ukázal přístroj přes tři promile alkoholu. Svoji opilost omlouvala 57letá zdravotní ošetřovatelka vyčerpáním v boji s covidem-19.

Foto: Policie ČR

Sanitářka při policejní kontrole

Článek

Okresní soud v Domažlicích uložil ženě za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky pokutu 50 tisíc korun a na 33 měsíců jí zakázal řídit motorová vozidla. Obžalobu neprojednával v klasickém hlavním líčení, ale rozhodl trestním příkazem, který je už pravomocný. Jelikož při tomto způsobu rozhodování soud svůj verdikt nezdůvodňuje, není tak jasné, zda obhajobu sanitářky nějak zohlednil do výše trestu.

Nechala pacientku udusit chlebem. Sanitářka z plzeňské nemocnice dostala podmínku

Krimi

Policisté ženu kontrolovali minulý měsíc ve Smržovicích u Kdyně. „Řidička ve vozidle VW Jetta se podrobila dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Po jejím výsledku 2,99 promile policisté ženu převezli k odběru krve do zdravotnického zařízení,“ uvedla Dagmar Brožová z domažlického policejního ředitelství.

Potřebovala se prý odreagovat

Po výsledku krevního testu, který potvrdil hodnotu v dechu, vyšetřovatel sanitářku z anesteziologicko-resuscitačního oddělení obvinil z trestného činu. Při výslechu pak žena uvedla, že na ni dolehlo pracovní vyčerpání.

V Domažlické nemocnici údajně ordinoval opilý lékař, už druhý během roku

Krimi

„V té době byla celá nemocnice vyčleněna pouze pro covidové pacienty. Všichni jsme byli vystaveni extrémnímu psychickému tlaku a pracovnímu nasazení. To, co jsme tam každodenně viděli, bylo strašné a vyčerpávající. Tomuto psychickému vypětí, ale i fyzickému vyčerpání jsem v uvedený den prostě podlehla,“ uvedla policistům po zahájení trestního stíhání.

Podle svých slov se potřebovala nějak odreagovat. „Tak jsem si otevřela láhev vodky. Netuším, kolik jsem toho vypila. Rozhodně toho ale nebylo málo,“ pokračovala sanitářka.

Pak si prý vzpomněla na svoji kamarádku, se kterou by si mohla o svých starostech popovídat. „Tak jsem sedla do auta a chtěla jet za ní. Potřebovala jsem se prostě vykecat z toho všeho tlaku, který na mě dolehl,“ tvrdila žena policistům. Přiznala, že sednout za volant v takovém stavu nebylo moudré.

Údajně opilý lékař nutil cvičit pacienta až do kolapsu

Domácí

„Vím, že jsem neměla řídit. S policisty jsem spolupracovala a dobrovolně se podrobila odběru krve. Celé mě to moc mrzí a velmi toho lituji. Autem dojíždím denně do práce a bez řidičáku to bude pro mě velmi obtížné,“ uzavřela žena.

Podle plzeňského psychologa a soudního znalce Karla Bröckla by obhajoba řidičky mohla sehrát určitou polehčují okolnost, ale v žádném případě ji to nemůže omluvit.

„Chápu, že s alkoholem člověk ztrácí realistický pohled na svět a umožňuje mu to dostat se do určitého rauše, kdy všechny starosti jakoby zmizí. I kdybychom ale byli ochotni ženu pochopit, tak na základě svých životních zkušeností by měla být schopná se ovládat. Zřejmě už v minulosti u ní alkohol zafungoval, když se dostala do těžké situace,“ vysvětlil psycholog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám