Hlavní obsah

Opilí řidiči v Praze bourali, nejmladšímu bylo sedmnáct

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned několik opilých řidičů zadrželi o víkendu strážníci v Praze, jednomu bylo teprve sedmnáct let. Mladík nadýchal dvě promile a ukázalo se, že řídil auto svého kamaráda, který měl původně jen vzít pár věcí z auta domů, jenže s vozidlem zmizel. Ve dvou případech navíc šoféři způsobili dopravní nehody.

Opilí řidiči v Praze Video: MP Praha

 
Článek

První z případů se stal již v pátek ve dvě hodiny ráno v Daškově ulici, kam strážníci jeli řešit oznámení o rušení nočního klidu. Na místě našli skupinku hlasitě se bavících mladých lidí u nastartovaného auta, načež jeden z mužů se dal na útěk.

„I přestože strážníci okamžitě požádali o pomoc další hlídku v terénu, muže se najít nepodařilo. Nastartované auto mělo zdeformované dveře a jedno ze zaparkovaných pak poškozený nárazník. Hlídka pojala podezření, že k tomu mohlo dojít během parkování,“ informovala v pondělí mluvčí strážníků Irena Seifertová.

U vozidla zůstali dva mladíci ve věku 17 a 18 let, kteří podle mluvčí po předestření několika různých verzí toho, co se na místě stalo, vyrukovali s pravdou ven - 17letý mladík se přiznal, že auto řídil a že pil alkohol.

„To následně potvrdila i zkouška s výsledkem přes dvě promile. Během řešení se na místo dostavil otec 18letého mladíka, který uvedl, že dal synovi klíče, aby mu z auta přinesl věci, které si tam zapomněl. Když se dlouho nevracel, šel ho hledat,“ zmínila Seifertová.

Dalšího opilce zastihli strážníci v sobotu na čerpací stanici v Bucharově ulici, kde se měl podle svědků opírat o nastartované auto. Muž tvrdil, že si zapomněl všechny doklady na ubytovně a na benzínce vypil pivo.

„Následně přiznal, že před jízdou vypil vodku. Svědkyně, která zavolala strážníky, řekla, že si cizinec koupil pouze cigarety a zapalovač. Jednapadesátiletý řidič nadýchal téměř 2,5 promile,“ upřesnila mluvčí.

Foto: MP Praha

Opilí řidiči v Praze

Přes 1,5 promile pak nadýchal v sobotu 33letý muž po dopravní nehodě ve Veselské ulici. Řidič se přiznal, si dal před jízdou rum, a také, že nevlastní řidičský průkaz, protože mu byl opakovaně vysloven zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám