Hlavní obsah

Opilec zdemoloval sanitku, hrozí mu dva roky

MĚLNÍK

Dvaadvacetiletý mladík připravil minimálně na celý den Mělnicko o pohotovostní sanitku. Ve vzteku vyvolaném opilostí rozbil v noci na pátek její boční sklo, když ho záchranáři vezli na ošetření z jednoho mělnického baru.

Foto: ÚMO 1

Požadavek na pořízení detektoru vzešel přímo od městské policie.

Článek

Podle policejní mluvčí Niny Kopecké silně opilý mladík demoloval v pátek večer vybavení jednoho z mělnických barů. Zaměstnanci proto kolem 22. hodiny přivolali policii a záchranku, neboť se při rozbíjení stolu lehce zranil.

"Vezli jsme ho na chirurgii mělnické nemocnice na ošetření. Protože byl velmi agresivní, zůstali s ním v zadní části sanitky dva policisté. Při vystupování pak hlavou rozbil boční okno," popsala Novinkám vrchní sestra Václava Kusková z Územní záchranné zdravotnické služby středočeského kraje oblast Mělník.

Záchranáři museli improvizovat

Opilec byl po ošetření propuštěn a policisté ho začali stíhat z trestného činu výtržnictví a poškozování cizí věci. Za to mu hrozí dva roky vězení.

Vrchní sestra Kusková Novinkám řekla, že škoda dosáhla deseti tisíc korun. "Horší ale je, že tu sanitu potřebujeme a nemůžeme ji použít. Tohle je pohotovostní sanita a tu máme jen jednu. Doufáme, že do večera bude v provozu. Museli jsme používat náhradní sanitu, která není tak vybavená," konstatovala Kusková.

Reklama

Výběr článků

Načítám