Hlavní obsah

Opilec v poutech napadl lékařku ze záchranky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Navzdory diskusi o přísnějším trestání útoků na záchranáře podobné incidenty neubývají. Spíše naopak. Příkladem toho je lékařka rokycanské záchranné služby, kterou v sobotu napadl opilý šedesátiletý muž. Zdravotnici zranil, když ji kopl do hrudníku.

Foto: Archiv ČPZP
Článek

Záchrannou službu volala rodina muže z Mostiště krátce před půlnocí s tím, že je diabetik a není mu dobře.

"Lékařka na místě pacienta vyšetřila. Byl však agresivní a kromě jiného mu byl z dechu cítit alkohol. Zdravotníci proto zavolali policii, která mu po příjezdu nasadila želízka," vylíčil ředitel krajské záchranné služby František Lojda.

Zdravotnice muži poté podala léky na uklidnění, přesto ji v nestřežené chvíli kopl. "Lékařka má zhmožděný hrudník a druhý den musela vyhledat ošetření. Na pracovní neschopnost však nechtěla jít a poté ihned nastoupila do služby," podotkl Lojda.

Hodiny sebeobrany

Násilník putoval do Fakultní nemocnice v Plzni, kde mu byl prokázán alkohol v krvi. Po vyšetření byl převezen na psychiatrii. Případem se dál zabývá policie.

Lojda potvrdil, že i v Plzeňském kraji je znát, že podobných případů přibývá. "Snažíme se to řešit komunikací, pacientům neodporovat. Přesto má každý zdravotník možnost využít kondičních hodin sebeobrany na policejní škole," pokračoval ředitel. Fyzické útoky jsou však podle něj stále výjimkou. Mnohem častější je prý slovní vyhrožování a nadávání.

Reklama

Výběr článků

Načítám