Hlavní obsah

Opilec policistům nejprve ujížděl, pak nabízel úplatek

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Sedat si za volant po požití alkoholu se nevyplatilo v noci na sobotu 42letému muži v Bučovicích. Když ho zastavila hlídka cizinecké policie, pokoušel se jí ujet a později ji uplatit. Muž má na krku hned několik obvinění. Navíc se ukázalo, že ani nevlastní řidičský průkaz.

Článek

Příslušníci cizinecké policie z Vyškovy prováděli v Bučovicích rutinní kontrolu. Když dali řidiči bílého volkswagenu pokyn, aby zastavil, muž to nerespektoval a hlídka ho pronásledovala.

Policisté byli hned v závěsu, takže si všimli, že řidič po zastavení přesedl na místo spolujezdce. „Policistům tvrdil, že řidič utekl, ale že o něm policistům nic neřekne, protože se jedná o osobu blízkou. Po předložení dokladů policisté muže, který evidentně jevil značnou známku podnapilosti, vyzvali k dechové zkoušce na alkohol, což však odmítl a místo dechové zkoušky policistům nabídl úplatek ve výši 1200,- Kč za to, že na celou věc zapomenou,“ uvedl mluvčí cizinecké policie Brno Roman Pittner.

„Policisté muže zadrželi, převezli jej k lékařskému vyšetření a na policejní služebně s ním zahájili trestní stíhání pro trestné činy podplácení a řízení motorového vozidla bez řidičského průkazu, protože řidič nejen že byl opilý, policisty se pokusil podplatit, ale ani nevlastní řidičské oprávnění,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám