Hlavní obsah

Opilec oznámil na linku 158 bombu. Policistům se představil

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se čtyřiatřicetiletý muž z Ralska-Ploužnice na Českolipsku probudil na Nový rok dopoledne na liberecké záchytce, možná si už nepamatoval na bizarní příběh, jehož se v prvních hodině nového roku stal hlavním aktérem. „Žertík“, který si vymyslel, bude mít pro něj vážnou dohru.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Mladý muž ani ne půl hodiny po silvestrovské půlnoci v silné opilosti zavolal na linku 158, že se v Ploužnici, části bývalého vojenského prostoru Ralsko, nachází bomba. S policistou na druhé straně telefonu si dál povídal.

„Během hovoru se představil svým vlastním jménem a policisté ho díky tomu vzápětí vypátrali v jedné z místních restaurací,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž se na místě policistům k poplašnému telefonátu přiznal a ujistil policisty, že v Ploužnici se žádná bomba nenachází.

Velkou fantazii ke svému činu ovšem nepotřeboval. Oblast Ralska, kde do roku 1991 sídlila sovětská armáda, byla a je proslulá výskytem nevybuchlé munice, včetně leteckých pum. Nálezy částí ze sovětského bitevního arzenálu patřily k dennímu koloritu místních obyvatel, ačkoliv v poslední době takových událostí významně ubylo.

O tom, jak budou dál postupovat proti opilému ohlašovateli bomby, který se představil, rozhodnou policisté tento týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám