Hlavní obsah

Opilec bez řidičáku se řítil městem a naboural policisty

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD

Dramatické chvilky zažili ve středu odpoledne obyvatelé Náchoda. Městem se v automobilu řítil opilý řidič, který prchal před policejní hlídkou bez ohledu na lidi kolem silnice. Jeho cestu zakončil až náraz do policejního vozu, který mu muži zákona postavili do cesty. Řidiči bez řidičského oprávnění nakonec policisté naměřili v dechu přes dvě promile alkoholu.

Článek

Na podezřelého řidiče upozornil policisty na lince 158 svědek jeho jízdy již před Náchodem, na silnici od České Skalice. Policisté muže nechtěli vpustit do města, ten však na jejich výzvu k zastavení nereagoval a pokračoval do města.

"Při jízdě bezprostředně ohrožoval životy a zdraví lidí, ochranné ostrůvky a kruhovou křižovatku objížděl vlevo a snažil se uniknout ve směru ke státní hranici s Polskou republikou," uvedla náchodská policejní inspektorka Eva Prachařová.

Narazil do policejního zátarasu

Policie mu proto před malým kruhovým objezdem dalším služebním automobilem zatarasila přes celou šíři vozovky cestu. Řidič ve fordu však opět na výzvy k zastavení nereagoval a přední částí vozidla najel do boku služebního automobilu a odrazil ho stranou. Hned nato se snažil z místa ujet, to už ho však dostihlo služební vozidlo, které řidiče pronásledovalo na průjezdu městem.

"Policisté řidiče vytáhli z auta, přiložili mu služební pouta a eskortovali ho na policejní služebnu. Provedenou dechovou zkouškou u něj zjistili 2,49 promile alkoholu," doplnila Prachařová.

Policisté dále zjistili, že 34letý řidič z Hradce Králové nevlastní řidičský průkaz a automobilem ujížděl bez vědomí jeho majitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám