Hlavní obsah

Opilce u Nepomuku srazil vlak. Poté muž záhadně zmizel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Opilého muže, který v pondělí večer kráčel u Nepomuku po hlavní trati Plzeň–České Budějovice, odhodil vlak. Nehodu však jako zázrakem přežil bez viditelné újmy. Strojvedoucímu i záchranářům ale zamotal hlavu, tělo domnělé oběti hledali marně.

Foto: Policie ČR

Po sraženém muži zůstal na kolejích jen rozsypaný nákup.

Článek

Jednadvacetiletý strojvůdce si byl srážky s chodcem vědom. Zastavil vlak, na místě nehody mezi stanicemi Srby a Nepomuk-Dvorec však našel jen kšiltovku a tašku s rozházeným nákupem. A lépe nedopadli ani policisté, psovod a hasiči, kteří složitý terén prohledávali.

Vrátný z nemocnice se kvůli zavřené závoře porval se saniťákem a zlomil mu nohu

Krimi

„Trať je tady vedená po strmých náspech zarostlých hustými křovinami,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Ani opakované pátrání výsledek nepřineslo, pak si ale policisté z Nepomuku vzpomněli na pětatřicetiletého muže, která přebývá v nedalekém drážním domku a po trati si často zkracuje cestu.

Státní zástupce obžaloval muže, který potají natáčel pacienty u covidových lůžek

Krimi

A byla to správná úvaha. Když se po několika pokusech dostali do stavení, seděl hledaný uvnitř, na první pohled více zmožený alkoholem než ze srážky s lokomotivou. „Uvedl, že nestačil uskočit a vlak ho škrtl o levý bok,“ sdělila Červenková.

Muže kvůli obavám z vnitřního zranění pro jistotu odvezla záchranka, tím pro něj ale událost nekončí. Za chůzi po trati mu hrozí až desetitisícová pokuta, navíc bude muset uhradit náklady za zastavenou železnici – pátrací akce ji ochromila na několik desítek minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám