Hlavní obsah

Opilá řidička vrazila na Pardubicku do kočárku a ujela

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Labské Chrčice

Přes dvě promile nadýchala policistům 68letá řidička, která podle svědectví předtím narazila v obci Labské Chrčice na Pardubicku do matky s kočárkem a od nehody ujela. Střet se naštěstí obešel bez zranění.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v pondělí kolem 18. hodiny, informovala v úterý mluvčí policie Eva Maturová. „Opilá řidička nezvládla řízení, zavadila o chodkyni s kočárkem, nezastavila a ujela,“ popsala mluvčí oznámení na tísňovou linku.

Policisté díky popisu auta dostihli 68letou řidičku felicie. „Žena s hlídkou komunikovala, podrobila se dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní s hodnotami 2,2 promile alkoholu v dechu,“ upřesnila Maturová.

Šoférka podle mluvčí svého jednání litovala. Matku s dítětem zkontrolovala záchranka, nikdo neutrpěl zranění, která by si vyžádala převoz do nemocnice.

„Policisté další jízdu řidičce zakázali, je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí roční vězení,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám