Hlavní obsah

Opilá matka spala uprostřed hnijícího jídla, dítě se snažilo otevřít dveře bytu vidličkou

Právo, pko
Brno

Brněnští strážníci stále častěji zasahují u případů, kdy musí zachraňovat děti, které nechají na pospas jejich opilé matky. Těžko uvěřitelná scéna se odehrála například v pondělí v Brně-Černovicích. Na linku strážníků se ozval anonymní volající s tím, že za oknem jednoho z bytů sedí plačící pětileté dítě, jehož matka se pravidelně opíjí.

Strážníci v bytě opilé matkyVideo: MP Brno

 
Článek

„Hlídka na chodbě u uvedeného bytu přes dveře skutečně slyšela chlapcovo tiché vzlykání. Strážníkům řekl, že matka je na posteli a spí, a protože neměl klíče, snažil se otevřít zámek vidličkou,“ popsal scénu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Na místo vyrazila další hlídka, která kvůli možnému ohrožení dítěte slanila od sousedů na balkón a po chvíli přesvědčila chlapce, aby otevřel balkónové dveře.

„Právě probuzená matka se mu v tom totiž voláním z ložnice navzdory výzvám hlídky snažila zabránit. Velmi silně opilá žena stále ještě ležela na posteli a hlídka si nemohla nevšimnout, že byt je v dezolátním stavu. Na nábytku se válely zbytky hnijícího jídla, všude byl cítit zápach a po místnostech byly poházené svršky. Strážníci přivolali státní policisty i sociální pracovníky, kteří i v tomto případě rozhodli o dočasném odebrání dítěte matce,“ dodal Ghanem.

Podnapilá žena v BystrciVideo: MP Brno

Matka se válela na chodníku  

Další případ opilé matky řešili strážníci v Brně-Bystrci. Ležela na Fleischnerově ulici a okolo ní pobíhali dva chlapci ve věku 3 a 10 let.

Matka se marně snažila vstát ze země, a když jí dali strážníci dýchnout, na displeji se objevilo číslo 3,77 promile.

Přivolaná lékařka rozhodla o převozu ženy na záchytku, děti si převzala kurátorka pro mladistvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám