Hlavní obsah

Olomoučtí opilci dělali výtržnosti v azylovém domě. Na strážníka zaútočili sprejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý, dosud trestně bezúhonný muž (55) zaútočil pepřovým sprejem na jednom z pokojů olomouckého azylového domu na strážníka městské policie. Napadený skončil v péči zdravotníků, útočníkovi nyní hrozí až šest let vězení. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Městská policie

Článek

Případ se podle ní stal 29. září po 21. hodině. „Strážníci vyjeli do azylového domu po oznámení o opilých a agresivních klientech. Po příjezdu na místo zjistili, že se na pokoji nachází čtyři nocležníci, přičemž dva z nich jevili známky podnapilosti,“ uvedla mluvčí.

Muži byli podle ní vyzváni k dechové zkoušce. Jeden z nich nadýchal 1,5 promile a po výzvě strážníků noclehárnu bez dalších okolků opustil. Pětapadesátiletý muž se strážníky zprvu odmítal spolupracovat, navíc je měl po celou dobu častovat nevybíravými výrazy.

„Nakonec se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 2,3 promile. Od hlídky si tak i on vyslechl výzvu, aby objekt opustil. I přes svůj nesouhlas se přece jen začal oblékat. Během toho měl však z kapsy kalhot náhle vytáhnout pepřový sprej, který měl nastříkat do obličeje zasahujícího strážníka,“ konstatovala Vaňharová.

Hlídka byla podle ní kvůli tomu nucena pokoj opustit.

„Po chvíli se však i s přivolanou posilou vrátila zpět a dotyčného pomocí donucovacích prostředků zpacifikovala. Ten nakonec zbytek noci strávil na protialkoholní záchytné stanici a napadený strážník skončil v péči zdravotníků,“ doplnila policejní mluvčí.

Útočník byl obviněn ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Trestní stíhání probíhá na svobodě.

Nešika při vyvážení řepy odstřihl čtyři obce na Olomoucku od elektřiny

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám