Hlavní obsah

Oheň zničil dům s 12 byty, jedna žena uhořela

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RÝMAŘOV

Pětatřicetiletá žena v neděli večer uhořela ve svém bytě v Rýmařově na Bruntálsku. Oheň dále připravil o bydlení několik rodin, když se rozšířil do všech 12 bytových jednotek dvojpodlažního domu. Podle probíhajícího vyšetřování požár zřejmě způsobila sama nájemnice, kterou okolí považovalo za problematickou osobnost.

Foto: Martin Tlustý

O finále mezi páteční půlnocí a druhou hodinou ranní se postarají kralupští teenageři z týmu Masto Crew.

Článek

"Požár se z jejího bytu rychle rozšířil na střechu. Ta shořela po celé délce. Dům je v podstatě na odpis," řekl starosta Rýmařova Petr Klouda (Sdružení nezávislých kandidátů).

"Na místě zasahovaly dva profesionální a tři dobrovolné hasičské sbory v celkovém počtu 30 hasičů s nasazením šesti cisteren a jedné plošiny," dodala mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Předběžnou škodu policie vyčíslila na pět miliónů korun.

Sehnali nové byty

Třem poškozeným rodinám město zaplatilo ubytování v hotelu, ostatní nájemníci se přestěhovali ke svým příbuzným. Všechny rodiny, které přišly o bydlení a v řadě případů také o vybavení bytů, by se mohly již brzo stěhovat do nových domovů.

"Okamžitě jsme sepsali volné městské byty, našli jsme jich sedm, a tak jsme je hned přidělili. Další byty v současné době právě dokončujeme a zbývající rodiny by se do nich měly stěhovat do deseti dnů," dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám