Hlavní obsah

Odsouzený pracoval v jezdeckém klubu, ukradl tam sedla za 200 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie obvinila dvaatřicetiletého muže z Ostravy z krádeže pěti jezdeckých sedel za více než 200 tisíc korun. Sedla podle ní ukradl v jezdeckém klubu v Ostravě, kde si obecně prospěšnými pracemi odpykával trest, který mu soud uložil za předchozí majetkovou trestnou činnost.

Foto: Policie ČR

Jedno z odcizených sedel

Článek

Policisté možného pachatele vytipovali už při zjišťování informací na místě krádeže. Že jsou na správné cestě, pak podle mluvčí policie Evy Michalíkové potvrdila dobrá spolupráce se ženou z Brna, které vytipovaný muž kradená sedla nabízel. Muž oslovil na internetu několik zájemců a sedla jim nabízel za zlomkové ceny.

Kamionu vzplál na sjezdu z dálnice v Ostravě návěs, škoda za dva miliony

Krimi

Dopadení podezřelého přišlo záhy. Muž si se ženou smluvil v Brně schůzku, na které jí měl sedla předat. "Ostravští kriminalisté ve spolupráci s brněnskými kolegy na parkovišti před jedním ze supermarketů zadrželi podezřelého muže, který měl v autě pět kradených jezdeckých sedel. Tyto byly zajištěny a budou vráceny zpět majitelům," uvedla Michalíková.

Muž měl v Ostravě ubodat partnerku, pak se šel přiznat

Krimi

V jezdeckém klubu se podle ní muž staral o technickou údržbu a sedla se rozhodl ukrást a prodat, protože měl velké dluhy a svou špatnou finanční situaci tak chtěl vyřešit. "Ve výslechu komisaři řekl, že svého jednání lituje. Jelikož se uvedeného jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám