Hlavní obsah

Odešel z oslavy a už ho nikdo neviděl. Sedmnáctiletého kluka hledají už dva týdny

– Přelouč

Po pohřešovaném sedmnáctiletém mladíkovi z Přelouče na Pardubicku pátrají od jeho zmizení kromě policie také dobrovolnické týmy. Hledají ho dobrovolní hasiči, psovodi se psy a další skupiny lidí. O rozsáhlé akci informoval Lukáš Hlaváček, bratr ztraceného Šimona, kterého naposledy svědci viděli v pondělí 27. února.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Prohledáváme oblast od plynového mostu, kde byla nalezena jeho bunda, chodíme až po Týnec nad Labem, kde je jez. Ze začátku jsme chodili každý den, teď jsme pročesávali oblast celý víkend. Další pátrání plánujeme asi na středu, a to s čluny na vodě. V sobotu má přijet lokalizační tým se psy, který se specializuje na vyhledávání těl ve vodě, kdyby tam byl. Už je to 14 dní, hasiči říkali, že voda teče poměrně rychle, že by ho to už pravděpodobně někde vyplavilo,“ řekl Hlaváček.

Kromě toho se vydají dobrovolníci také znovu dál od řeky. „Pořád pracujeme s variantou, že prohledáváme špatně, ale hledáme od mostu dál po řece, protože se tam našla jeho bunda. Také máme v plánu projít okolní lesy, kempy, hájenky, opuštěné objekty. Už jsme to jednou prošli, ale už se nemáme čeho chytit. Objížděli jsme okolní města, roznášeli letáky, jsou po nádražích, autobusových nádražích a tak dále,“ řekl Hlaváček.

Naposledy ho viděli v baru

Šimona svědci viděli naposledy 27. února okolo 23:10 v baru v Pražské ulici v Přelouči na Pardubicku. Podle Lukáše Hlaváčka tam byla uzavřená společnost, slavily se narozeniny. „Hráli jsme ping-pong, kulečník, proběhla tam menší hádka kvůli těmto hrám. Kvůli prkotinám. Šíma se urazil a odešel. Od té doby ho nikdo nikde neviděl,“ řekl bratr pohřešovaného.

Informace, které by mladíka pomohly najít, mohou lidé poskytnout na policejní linku 158 nebo na telefonu 974 562 012.

Pohřešovaný měří 175 centimetrů, je hubený, má krátké hnědé vlasy. Na sobě měl černou bundu s bílým kruhovým logem na zádech, černé tepláky a na nohou červené zimní kotníkové boty.

Policie už oblast prohledala, další pátrací akce v terénu neplánuje. Prověřuje ale nadále poznatky od lidí nebo kontaktuje kamarády a známé z mladíkova okolí.

„Propátrali jsme skrz na skrz oblast od Přelouče po Týnec nad Labem. Pátralo se na březích Labe, za pomoci člunů na hladině i pod hladinou. Bohužel i přes veškerá opatření, která jsme do současné doby učinili, se muže nepodařilo vypátrat,“ řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Pohřešovaný starosta obce Milý se našel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám