Hlavní obsah

Odcizil spolubydlícímu mobil, ten si ho vypátral pomocí GPS aplikace

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Smůla provázela zloděje, který odcizil svému spolubydlícímu mobilní telefon. Policisté ho vypátrali díky aktivní GPS aplikaci. Zadrželi ho při jízdě v autě, přestože měl soudem zakázáno řízení. Po propuštění ze služebny ho navíc chytila hlídka cizinecké policie opět za volantem, tentokrát jel dokonce v protisměru.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pondělní odpoledne využil devatenáctiletý mladík k tomu, aby se ve sprše v hostelu v Praze 9 osprchoval. Nechal si přitom ležet mobil v pokoji, kde si ho vyhlédl jeho 36letý spolubydlící. S mobilem v hodnotě 14 tisíc nasedl do auta a odjel.

„Majitel však pomocí GPS aplikace v telefonu zmapoval průběh cesty, zjistil polohu vozidla a vše ohlásil na tísňové lince 158. Policisté pak řidiče zadrželi v ulici Žitná na Praze 2 a nalezli ve vozidle i odcizený telefon,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Sotva zloděje propustili, ujížděl v protisměru

Policisté navíc zjistili, že muž má zakázané řízení do roku 2015, proto ho převezli na služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí. Poté muže ze služebny propustili.

„Jen hodinu a půl od propuštění však zastavila hlídka cizinecké policie tohoto muže na ulici Sokolovská, protože řídil vozidlo v protisměru," dodala policejní mluvčí s tím, že muž se snažil z místa utéct a proto mu policisté nasadili pouta.

„Muž si pak už podruhé během dne vyslechl podezření ze spáchání již zmiňovaného trestného činu a na základě konzultace se státním zástupcem ho policisté opět propustili na svobodu,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám