Hlavní obsah

Od ohniště vzplál les ve skalách na Broumovsku

Božanov

Nepřístupný terén a tropické počasí ve čtvrtek komplikovaly hasičům likvidaci lesního požáru na Broumovsku. Plameny se šířily v prudkém stoupání ve skalách. Příčinou požáru byla zřejmě nedbalost, na místě bylo ohniště. Náročný zásah zaznamenala kamera.

Požár ve skalách na BroumovskuVideo: HZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

Hasiči vyrazili k požáru u obce Božanov kolem 15. hodiny.

„Plocha požáru sice nebyla příliš velká, odhadem asi na 20 krát 30 metrů, šířil se ale ve velmi prudkém stoupání mezi skalami v nepřístupném terénu,“ informovala v pátek o zásahu mluvčí hasičů Martina Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči se v horkém počasí potýkali s těžko přístupným skalním terénem.

„To vše v kombinaci s tropickými teplotami zásah hasičům velmi ztěžovalo,“ zmínila mluvčí.

Plameny zasáhly les blízko hranic, českým hasičům tak pomáhaly jednotky z Polska. Do akce povolali rovněž policejní vrtulník s bambi vakem, ze kterého shazovali vodu do terénu.

Požár se podle mluvčí podařilo lokalizovat před 18. hodinou, v pátek ale hasiči požářiště dál kontrolují kvůli případným skrytým ohniskům hoření, která hrozí zejména mezi skalními průrvami.

Příčinou požáru byla podle předběžných závěrů vyšetřovatelů zřejmě nedbalost, hasiči totiž na místě zásahu našli ohniště.

Lesní požár na Broumovsku.

Škoda ale podle mluvčí nejspíš žádná nevznikla.

Reklama

Související články

Na Brněnsku hořel les

Více než tři hodiny strávili v neděli odpoledne hasiči při likvidaci požáru lesního porostu u obce Veverské Knínice na Brněnsku. Plameny zachvátily kus lesního...

Výběr článků

Načítám