Hlavní obsah

Od nehody utekl se zraněným dítětem v náručí

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Se zraněnou dcerou v náručí utíkal ve čtvrtek ráno z místa nehody ve Svatoplukově ulici v Brně - Židenicích řidič osobního auta značky BMW, který se v protisměru srazil s fábií a favoritem. Nezastavil, ani když na něj ostatní účastníci nehody volali, že sanitka je již na cestě. Policisté ho dopadli až po několika hodinách.

Foto: Václav Vlasák

Orchestr Milana Baranijaka patří k inventáři této každoroční akce.

Článek

Řidič osobního vozu BMW ze zatím neznámých důvodů při jízdě z dálnice přejel dělící pás a vjel do protisměru.

"Bylo to kuriózní, ale přitom děsivé. Viděl jsem, jak se na nás z protisměru řítí bavorák, který nejprve čelně narazil do fábie a potom do mě. Ve fábii byli zraněni starší manželé, v BMW byl řidič, kterému se asi moc nestalo. V autě měl ale 12letou dcerku v bezvědomí, která navíc krvácela u uší," řekl na místě řidič favoritu. BMW skončilo ve sloupu.

Šok nebo strach

Pravděpodobný viník nehody se pak zachoval naprosto nečekaně. Vytáhl zraněnou dceru z auta a začal s ní v náručí utíkat. Není jasné, zda měl strach, nebo byl v šoku.

"Nikdo jsme ho nechápali. Sanitka už byla na cestě a on jen křičel, že musí domů. Utekl tak rychle, že jsme ho ani nedokázali zastavit. Přitom dítě v náručí bylo zjevně zraněné," dodal další ze svědků.

Řidiče dopadli policisté až po poledni v Úrazové nemocnici v Brně, kde si nechal ošetřit drobné zranění. Jde o 39letého muže, který odmítl dechovou zkoušku na alkohol v krvi. "Nechal si však odebrat krev a tak musíme nyní počkat, jak dopadne výsledek testu," uvedl Mojmír Popp z brněnské policie.

Podle jeho slov řidič po nehodě odnesl dcerku domů, kde ji předal dalším členům rodiny, kteří zajistili její ošetření v dětské nemocnici. Muž sám uprchl a skrýval se před policií až do odpoledne. O způsobu potrestání neukázněného řidiče rozhodne až další vyšetřování dopravní policie.

Nehoda ochromila hlavní silniční tepnu mezi dálničním přivaděčem na Olomouc a centrem Brna. Místo bylo přes hodinu neprůjezdné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám