Hlavní obsah

Od komínu začal hořet dům, škoda je milion

V Halenkově na Vsetínsku zaměstnal v sobotu časně ráno hasiče požár střechy rodinného domu. Oheň se rozšířil od komína. Škoda dosáhla výše téměř jednoho milionu korun. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: Sbor dobrovolných hasičů obce Halenkov

Hasiči likvidovali v sobotu časně ráno požár střechy rodinného domu v Halenkově na Vsetínsku.

Článek

Hořet podle něj začalo krátce před půl pátou hodinou ranní. Hasiči v dýchacích přístrojích podle něj uhasili oheň dvěma proudy vody. „Objekt byl přetlakově odvětrán. Teploty stavebních konstrukcí byly kontrolovány termokamerou. Část střechy i stropu byla rozebrána a skrytá ohniska dohašena,“ konstatoval Žemlička s tím, že na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

Na Jablonecku hořel rodinný dům

Krimi

„Ohledáním požářiště bylo zjištěno, že vliv na vznik požáru mělo nesprávné stavební provedení spalinové cesty, takže došlo k vznícení dřevěných konstrukcí v blízkosti komína. Požár způsobil škodu předběžně odhadnutou na 900 tisíc korun. Uchráněny byly hodnoty v předběžné výši 2 miliony korun. Ke zranění osob nedošlo,“ doplnil mluvčí.

Hasiči ve Zlínském kraji zasahovali časně ráno také u požáru malého stohu balíků slámy v Hřivínově Újezdu na Zlínsku. I sem příjezd hasičů komplikovala místy namrzlá vozovka.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči ve Zlínském kraji zasahovali v sobotu časně ráno i u požáru balíků slámy v Hřivínově Újezdu na Zlínsku.

„Požárem bylo zasaženo deset balíků slámy. K uhašení byly nasazeny dva vodní proudy vody. Stoh jsme rozebrali manuálně,“ poznamenal Žemlička.

Příčina vzniku požáru, k němuž se sjely čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů, je předmětem šetření. Ke zranění osob nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám