Hlavní obsah

Od hořícího auta v garáži chytily na Kroměřížsku dva domy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu v řádu milionů způsobil páteční požár dvou rodinných domů v Troubkách-Zdislavicích na Kroměřížsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár dvou rodinných domů v Troubkách-Zdislavicích na Kroměřížsku

Článek

O ohni se hasiči dozvěděli před 15:30, původně šlo o požár auta v garáži, který se pokusil majitel sám uhasit. Nepovedlo se mu to, a navíc se přitom ještě popálil.

„Hned další volání však už hovořilo o rozšíření požáru na celý dům,“ poukázal mluvčí hasičů Zlínského kraje Adam Fuksa.

Když dorazili hasiči na místo, hořela už i střecha sousedního domu. Velitel zásahu proto povolal na pomoc další hasičské jednotky. Celkem jich k likvidaci ohně dorazilo deset. „Vzhledem k nutnosti práce v dýchací technice byl na místo vyslán i speciální protiplynový kontejner se zásobou lahví se stlačeným vzduchem,“ uvedl.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár dvou rodinných domů v Troubkách-Zdislavicích na Kroměřížsku

Podle hasičů se plameny šířily skrytě v sendvičové konstrukci střechy, proto museli použít speciální zařízení na řezání vodním paprskem Cobra.

„Z objektu byla vynesena tlaková lahev, která byla chlazena,“ sdělil Fuksa a dodal, že téměř po čtyřech hodinách byl požár lokalizován. „Příčina požáru zůstává ve společném šetření vyšetřovatelů hasičů a policie. Výši škody nyní nelze stanovit,“ nastínil.

Kromě hasičů zasahovali na místě také policisté a záchranáři. Ti ošetřili nejen popáleného majitele vozu, ale preventivně prohlédli i několik zasahujících hasičů, kvůli vyčerpání z horka. Několika lidem byla na místě poskytnuta rovněž posttraumatická intervenční pomoc od psychologa.

Čtyři zranění při požáru v bytě ve Frýdku-Místku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám