Hlavní obsah

Obžalovaný se přiznal ke spálení mrtvoly

Novinky, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Devětadvacetiletý Petr Kolář se u hodonínského okresního soudu začal zpovídat ze zabití bývalého partnera své manželky. Muži se měli poprat před dvěma lety ve společně obývaném bytě, o který se přeli. Výsledkem hádky však byla smrt Jiřího Kuřila, jehož tělo Kolář později s manželkou spálil v lese.

Foto: Petr Novák

Dana Vávrová (vpravo) potřebuje speciální rehabilitační pás. Na jeho nákup potřebuje občanské sdružení DMO POBYTY sehnat desítky tisíc korun.

Článek

Kolář se podle státního zástupce Antonína Budiše dopustil ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu hrozí osmileté vězení. Jeho manželka a současně bývalá žena oběti stíhaná není.

"Nebyl prokázán úmysl. Skutek nelze hodnotit jako vraždu. A při této klasifikaci nelze trestně stíhat manželku za podíl při činu skutku. Jen v případě vraždy by byla zodpovědná, platila by oznamovací povinnost," vysvětlil Budiš.

Tělo vezli ve skříni

Podle obžaloby Kuřil žil po rozvodu v bytě s bývalou manželkou a jejím novým mužem. Soužití však bylo značně problematické. Osudný srpnový den roku 2001 se Kuřil s Kolářem pohádali.

Podle verze obžalovaného na něj Kuřil zaútočil jako první a udeřil ho. Po několika ranách se Kolář rozeběhl a Kuřila hodil zeď. Exmanžel se sesul k zemi a zůstal nehybně ležet. Když se podle vlastních slov Kolář do pokoje opět vrátil, oběť už nežila. Spolu s manželkou následně tělo dali do skříně a naložili do auta. V lese nedaleko obce Mokrá na Uherskohradišťsku je společně spálili.

Matka oběti si stěžuje

Policisté případ objasnili až rok poté, kdy našli v ohništi kosti zmizelého Kuřila. Kolář se pak k činu přiznal.

Kuřilova matka je odhodlaná podat trestní oznámení na bývalou manželku svého syna i policisty z Uherského Hradiště. Podle ní manželé jejího syna zabili úmyslně ve spánku. Policie pak podle jejího mínění zanedbala vyšetřování, když nevěnovala jejím postřehům a podnětům známých pozornost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám