Hlavní obsah

Obyvatelé pečovatelského domu v Olomouci utíkali před plameny. Hořela koupelna a kuchyň

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Požár dvou bytů likvidovali ve středu večer hasiči v budově domova s pečovatelskou službou v Přichystalově ulici v Olomouci. Jeden z obyvatel byl zraněn, další stihli utéct. Příčina požáru je v šetření, škoda zatím nebyla vyčíslena. Právu to řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár pečovatelského domuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Oznámení o požáru hasiči přijali v 19.40 s tím, že hoří v koupelně a zřejmě v kuchyni v bytě na patře. Obyvatelé v ohrožené části začali sami odcházet.

V drůbežárně na Chomutovsku uhořelo 16 tisíc kuřat

Krimi

„Při průzkumu v zakouřených prostorách chodby jsme nalezli zraněnou, intoxikovanou osobu. Ihned jsme ji evakuovali do bezpečí, zahájili předlékařskou péči do příjezdu posádky záchranné služby,“ uvedl mluvčí.

Během požáru byl poškozen vodovodní řad v takzvaných „stupačkách“. Voda se poté velmi rychle rozšířila do několika bytů. K pomoci na místo události dorazil také technický speciál s čerpací technikou.

Maskovaný žhář podpálil v Příbrami pizzerii

Krimi

„Ve spolupráci se zástupci města a vlastníků objektu jsme zajistili náhradní variantu ubytování a další bezpečnostní úkony nutné pro zajištění opětovného provozu v objektu. Někteří z obyvatel využili možnosti nocování u svých rodin,“ dodal Hošák s tím, že žádnou jinou evakuaci hasiči neprováděli, ta částečně proběhla samovolně ještě před dojezdem jednotek.

Výši škody podle něj vzhledem k situaci na místě a vzniklé navazující havárii nebylo zatím možné ani předběžně odhadnout.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vyhořelá kuchyň

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám