Hlavní obsah

Obviněný ze znásilnění na Proseku před lety ohrožoval zfetovaný v kradeném autě lidi ve Stromovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Recidivista obviněný za znásilnění ženy v jejím autě na Proseku před šesti lety zfetovaný ohrožoval nebezpečnou jízdou chodce v pražském parku Stromovka. Tehdy ujížděl v kradené dodávce policejním hlídkám. Soudy ho pak potrestaly vězením na 5,5 roku.

Pronásledování dodávky z dubna 2018Video: Policie ČR

 
Článek

O trestní minulosti recidivisty a případu pronásledování v úterý informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Zmíněný incident v hojně navštěvovaném parku se stal odpoledne 19. dubna 2018. Hlídka policie si tehdy všimla u nádraží Holešovice dodávky, která byla v evidenci jako kradená. Když ji chtěli zastavit, řidič sešlápl plyn a ujížděl.

Vysokou rychlostí zamířil i přes zákaz vjezdu do parku Stromovka, kterým projížděl rychlostí až 90 km/h. Po nárazu do sloupku u výjezdu z parku se dal na útěk a policisté ho dostihli po několika stech metrech.

Policie obvinila muže z Proseku ze znásilnění, loupeže a krádeže

Krimi

Pod vlivem pervitinu

Ukázalo se, že měl zákaz řízení, a navíc byl pod vlivem povzbuzujícího metamfetaminu, drogy známé jako pervitin. Policistům přiznal, že dodávku ukradl o dva dny dříve společně s klíčky a doklady v Ústeckém kraji, přičemž další odcizené auto si odstavil na Mělnicku.

Soudy pak muže poslaly za krádež, obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí na 5,5 roku do vězení. Kdy přesně opustil brány věznice, policie nezmínila.

Dopadli podezřelého ze znásilnění na Proseku (4. února 2024)Video: Síť X - Policie ČR

Právě v Mělníku kriminalisté v noci na neděli 40letého muže zadrželi v souvislosti se čtvrtečním znásilněním ženy na Proseku. Obvinili ho pak ještě z loupeže, krádeže, omezování osobní svobody a z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Pachatel ženu přepadl, když čekala v autě před školou na svého syna. Donutil ji pod pohrůžkou násilí, aby si přesedla na místo spolujezdce. Poté ji odvezl na neznámé místo, kde ji znásilnil. Ženu ve voze zanechal spoutanou a polonahou. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. Soud ho v úterý poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Pronásledování odcizené dodávky z dubna 2018

Skautský vedoucí, který zneužil 39 dětí, je znovu ve vězení kvůli dětské pornografii

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám