Hlavní obsah

O prázdninách zemřelo na silnicích více lidí než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za dva prázdninové měsíce zemřeli letos na českých silnicích 104 lidé. Je to třetí nejnižší počet obětí dopravních nehod od vzniku samostatné České republiky. Loni zemřelo v červenci a srpnu dohromady 98 lidí, v roce 2017 si havárie vyžádaly 101 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Od začátku roku vyhasly při nehodách 303 životy. Zatím nejtragičtějším měsícem byl srpen s 56 mrtvými. Naopak nejméně mrtvých, shodně 25, přibylo do statistik v lednu a dubnu.

Při nehodě u Karlových Varů zemřelo dítě a 50letý muž

Krimi

Většinu obětí srpnových nehod tvořili řidiči osobních aut a jejich spolujezdci, kterých zemřelo 28. O život přišlo také 10 chodců, osm motocyklistů a šest cyklistů. V nákladních autech zemřeli tři lidé a jednou obětí byl cestující v autobuse.

Nejtragičtějšími dny letošních prázdnin byly podle průběžných policejních statistik pátek 16. července, sobota 21. srpna a pondělí 23. srpna. V každém z těchto dní zemřeli při nehodách čtyři lidé.

Cyklista na elektrokole si při pádu prorazil lebku

Krimi

Za celý loňský rok si nehody na českých silnicích vyžádaly 460 obětí, což byl nejnižší počet od roku 1961, kdy policisté začali sestavovat ucelené statistiky nehod. Důvodem byla opatření související s epidemií koronaviru, která loni hlavně na jaře a pak také na podzim výrazně utlumila provoz.

Nejčastější příčiny tragických nehod jsou podle policie dlouhodobě stejné. Patří mezi ně hlavně nepřizpůsobení rychlosti, nevěnování se řízení a nedání přednosti v jízdě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám