Hlavní obsah

Nova se brání, data od policie prý nekupovala

Novinky, jp, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televize Nova se ohradila proti tvrzení, že kupovala od dvou vysoce postavených pražských policistů osobní data. Mluvčí televize Petr Kostka nařčení označil za nesmysl.

Článek

"Popírám, že by naše redakce publicistiky kupovala informace, tedy osobní data od policie," řekl v neděli Právu Kostka.

Informaci o tom, že si údaje velké české médium kupovalo za peníze, přinesla televize Prima. České televizi pak potvrdil zdroj z ministerstva vnitra, který si však nepřál být jmenován, že dva vysocí policejní důstojníci měli data předávat televizi Nova.

Inspekce důstojníky sledovala rok

Oba již byli postaveni mimo službu a obviněni z trestných činů zneužívání pravomoci veřejného činitele a neoprávněného nakládání s osobními údaji. Jedná se vedoucího pražského odboru pro boj s organizovaným zločinem a jeho zástupce, kterým nyní hrozí pět let vězení.

Podle ČT měli obvinění přístup ke spisům vyšetřovaných případů a také do nejrůznějších databází s osobními údaji všech občanů České republiky. Inspekce ministra vnitra je sledovala téměř rok, zaznělo v reportáži ČT.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám