Hlavní obsah

Noční požár v Drnovicích způsobil miliónové škody

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drnovice
Aktualizováno

Škodu za tři milióny korun způsobil v noci na středu požár vytvrzovací pece na plasty v areálu soukromé společnosti v Drnovicích na Zlínsku. Příčina vzniku požáru je dosud neznámá.

Článek

„Požár vznikl během nočního provozu a silná produkce kouře z hořících plastů a pryže donutila zaměstnance opustit přístavek u výrobní haly. Hašení v tu chvíli nebylo možné a zaměstnanci vyčkali na příjezd vyslaných jednotek hasičů,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček s tím, že rychlým opuštěním provozu nedošlo k žádnému zranění.

Do prostor zadýmené výrobní haly museli hasiči v dýchacích přístrojích. Plameny se jim podařilo lokalizovat během dvaceti minut.

„Další více než půlhodinu trvala celková likvidace požáru. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů mimo uzavřený přístavek s pecí a uchránit další majetek zhruba za čtyři milióny korun,“ poznamenal mluvčí.

Oheň podle vyšetřovatelů značně poškodil jednu vypalovací pec, která vysoušela pryžové výrobky. Další dvě pece byly poškozeny sálavým teplem. Zničeno bylo také další vybavení přístavku, elektroinstalace a samotné výrobky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám