Hlavní obsah

Nezvaný host kasina v Aši skončil přizabitý pálkou, majitel herny dostal 6,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na 6,5 roku do vězení za pokus o vraždu poslal Krajský soud v Plzni majitele kasina v Aši, jeho zaměstnanci obžalovanému z ublížení na zdraví pak uložil podmíněný trest. Rozsudek se týkal incidentu z loňského dubna zachyceného bezpečnostní kamerou, kdy se obžalovaní vypořádali s nezvaným hostem brutálním napadením. O život těžce zraněného muže pak lékaři v nemocnici bojovali několik hodin.

Incident v kasinu zachytila bezpečnostní kamera.Video: Policie ČR

 
Článek

Rozsudek, který soud vynesl ve středu, není pravomocný, oba obžalovaní i státní zástupce si ponechali lhůtu na případné odvolání.

Sedmatřicetiletého majitele podniku Hunga Son Nguyena státní zástupce vinil z pokusu o vraždu a jeho 24letého zaměstnance Adama Ondrůška z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za které soud uložil jeden rok vězení s podmíněným odkladem na zkušební dobu dvou let.

Nguyen se k činu při hlavním líčení u soudu přiznal a prohlásil vinu, jeho advokát také řekl, že uhradil náhradu škody zdravotní pojišťovně i napadenému. Ondrůšek naopak vinu neprohlásil, jinak samotný incident rovněž nepopíral.

Majitel kasina v Aši, který baseballovou pálkou přizabil nezvaného hosta, přiznal vinu

Stalo se

Incident se stal loni 18. dubna v noci v ašském kasinu, kam se snažil dostat 30letý muž. Ondrůšek ho podle svých slov z provozovny už v podvečer kvůli nevhodnému chování vykázal, v noci se muž ale vrátil a kopal a tloukl do zavřených skleněných dveří.

Ondrůšek u soudu vypověděl, že vyšel ven z kasina s baseballovou pálkou a muže se snažil zastrašit, mezitím přijel jeho šéf Nguyen a oba vešli dovnitř a zamkli dveře. Zákazník si ale nedal říct, mlátil a kopal do skleněných dveří, až je vykopl a dostal se dovnitř.

„Jak vykopl dveře, tak jsem se do něj pustil taky, trošku jsme se pobili, kopali jsme se, hodil jsem s ním o zem, dal mu šest až osm ran pěstí do hlavy, a když jsem si myslel, že má dost, přestal jsem. Když jsem od něj odcházel, tak on taky vstal, pak přišel šéf s pálkou,“ vypověděl Ondrůšek.

Obžalovaný majitel kasina před soudem (6. prosince 2013)Video: Patrik Biskup, Novinky

Nguyen viděl začátek incidentu před kasinem z kamer. Nasedl do auta a za tři minuty byl na místě a agresivnímu hostovi stříkl do obličeje pepřový sprej. Pak šel s Ondrůškem dovnitř, ale neodbytný muž vykopl dveře a začal se bít s Ondrůškem. Když Ondrůšek od muže odešel, Nguyen návštěvníka podle obžaloby zbil kovovou baseballovou pálkou a potom mu zavolali záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice.

Zbitý muž podle státního zástupce utrpěl poruchu vědomí, krvácení z ucha, tržnou ránu na hlavě, krvácení do mozku, vícečetné zlomeniny lebky, zlomeninu žeber a další zranění. Lékaři v nemocnici o jeho život bojovali několik hodin.

Rány baseballkou a kopance. Muž z Náchodska objednal zbití partnera bývalé družky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám