Hlavní obsah

Neznámý autor šíří zprávu o astronomickém počtu znásilnění v Mladé Boleslavi. Fake news, tvrdí policie

Policie v Mladé Boleslavi prověřuje šíření poplašné zprávy, která tvrdí, že ve městě je velký počet znásilnění žen. Policisté to odmítli a pátrají po šiřiteli zprávy.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Policisté na sociálních sítích zaznamenali šíření zprávy o astronomickém počtu znásilnění, ke kterým má docházet na veřejných místech v okrese Mladá Boleslav. Pisatel varuje ženy a dívky před násilníky, kteří se pohybují po Mladé Boleslavi a znásilňují ženy,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Dvojice mužů v Plzni donutila fackami dívku k orálnímu sexu

Krimi

Mluvčí doplnila mladoboleslavskou statistiku s tím, že od začátku roku ve městě řešila šest ohlášených znásilnění. U tří policisté zjistili, že se nestaly. Dva případy se odehrály mezi lidmi, kteří se znali, doma. Pouze jedno znásilnění se odehrálo na ulici.

Třicetiletý muž povalil na zem ženu, líbal ji a osahával na intimních místech. Poškozená se bránila a křičela, násilník útoku zanechal a odešel. Policisté ho dopadli a nyní je již ve vězení.

„Touto cestou bychom chtěli uklidit veřejnost, především pak ženy, že na území Mladé Boleslavi rozhodně nedochází k takové trestné činnosti, kterou muž na sociálních sítích popisuje,“ konstatovala mluvčí.

Policie pátrá po autorovi příspěvku, kterého podezřívá z šíření poplašné zprávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám