Hlavní obsah

Než se senior z Rokycan vzpamatoval, měl podvodníky na střeše. Stáli ho 140 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seniorovi z Rokycan nejdříve parta lumpů zfušovala střechu na garáži a pak po něm chtěla přes čtvrt milionu. Třicetiletého podvodníka z Rumunska a jeho kumpány vzápětí dopadla policie, a tak má případ dobrý konec – pětasedmdesátiletý penzista má své peníze zpět.

Foto: Policie ČR

Zfušovaná střecha na garáži, za kterou senior vyplatil podvodníkům 140 tisíc korun.

Článek

Šéf bandy se vzorkem krytiny v ruce oslovil důchodce u garáže minulý týden, nabídl, že mu na ní vymění střechu. „Než se muž rozhodl, na střeše již byli další tři cizinci, kteří ji začali rozebírat a měnit za novou,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Jenže použitý materiál neodpovídal předvedenému vzorku a majitel ani nedostal šanci se na novou střechu podívat. Zaplatit měl však hned, a to 280 tisíc. To senior odmítl, nakonec částku „usmlouvali“ na polovinu.

„Peníze neměl u sebe, a tak nasedl k cizincům do dodávky a odjel domů, kde mu manželka peníze donesla,“ doplnila Brožová. Na policii se obrátil zdrcený muž až po několika dnech.

Foto: Policie ČR

Zfušovaná střecha na garáži, za kterou senior vyplatil podvodníkům 140 tisíc korun.

Expertiza ukázala, že materiál na střeše stál maximálně dvacet tisíc, a navíc jej zcela znehodnotila neodborná a nekvalitní montáž. „Práce provedená na výměně střechy byla tudíž neúčtovatelná,“ vysvětlila Brožová.

Kriminalisté z kamerových záznamů vytipovali vozidlo, kterým mohli cizinci ujet, a nakonec je vystopovali na dálnici u Hradce Králové. Dva z nich skončili v cele a 140 tisíc korun se vrátilo k majiteli.

U Domažlic boural osobní vůz, zranilo se pět lidí, z toho čtyři děti

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám