Hlavní obsah

Nešťastný muž na mostě v Praze hrozil sebevraždou. Rozmluvili mu ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v pondělí zachránili sebevraha, který chtěl skočit ze Štefánikova mostu v Praze. Muž stál u zábradlí a nebezpečně se nakláněl. Nikoho k sobě nechtěl pustit a hrozil, že skočí, nakonec si však svůj úmysl během hovoru s policisty rozmyslel. Záchranáři ho pak odvezli do nemocnice.

Záchrana sebevraha v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté vyjeli k muži kolem půlnoci, našli ho, jak se naklání přes zábradlí. „Vypadalo to, že chce skočit. Petr, jeden z policistů, muže oslovil, aby zjistil, v jakém je stavu a proč se naklání přes zábradlí. Dostalo se mu ale odpovědi, aby se nepřibližoval, jinak skočí,“ informoval ve středu mluvčí policie Jan Daněk.

Hlídka si proto začala s mužem povídat o jeho životě a trápení. Po chvíli se sesunul k zemi a vzdal svůj původní plán. Toho policisté využili a dotyčného odvedli od zábradlí. „Pojďte, dáme si cigáro a popovídáme si o tom. Pojďte od toho zábradlí,” řekl policista sebevrahovi a pomohl mu.

Policistům vzápětí muž řekl, že je v těžké životní situaci a tímto způsobem ji chtěl vyřešit.

„Na místo následně dorazili záchranáři, kteří si ho převzali a odvezli do nemocnice, aby se mu dostalo odborné pomoci,“ konstatoval Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám