Hlavní obsah

Neplatič výživného se ve vazbě oběsil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Osmadvacetiletý muž si sáhl na život v noci na středu v ostravské vazební věznici. Jeho spoluvězeň ho našel po probuzení oběšeného na prostěradle a přivolal dozorce. Vězeň však již byl mrtvý.

Foto: Petr Mráček

Heidi Janků, křest dětského časopisu Dráček

Článek

Podle mluvčího ostravské policie Milana Klézla o sedm let mladší spoluvězeň si ničeho nevšiml, protože spal. Teprve když se kvůli vykonání potřeby probudil, oběšence našel.

"Na místo se kromě přivolaného doktora dostavil i soudní lékař, který ohledáním těla nezjistil cizí zavinění smrti. Nařídil však ještě soudní pitvu," sdělil Klézl.

Hrozily mu tři roky

Při následné prohlídce cely byl nalezen dopis na rozloučenou, z něhož vyplývá, že muž z Frýdku-Místku spáchal sebevraždu pro svou beznadějnou situaci. "Dopis byl opatřen včerejším datem, ovšem bylo zde ještě jedno, a to dnešní, před kterým byl křížek," dodal mluvčí s tím, že policie na případu intenzivně pracuje.

Sebevrah byl přitom vazebně stíhán za zanedbání povinné výživy, za což mu hrozil trest v sazbě od 6 měsíců do 3 let nepodmíněně.

Reklama

Výběr článků

Načítám