Hlavní obsah

Nemstila jsem se, hájila se u soudu prostitutka Niky69 obžalovaná z šíření HIV

Právo, Vladislav Prouza
Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové otevřel v úterý případ 28leté HIV pozitivní prostitutky Sabiny Kapurové, která se na internetu vydávala za Niky69. Obžaloba napočítala sedmatřicet mužů, kteří se jen shodou šťastných náhod nenakazili. Ženě přesto hrozí až dvanáctiletý trest za šíření nakažlivé lidské nemoci.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaná u souduVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

„Věděla o svém onemocnění od roku 2012 a měla povinnost o tom informovat sexuální partnery, což většinou nedělala,“ citovala z žaloby státní zástupkyně Lenka Faltusová.

„Nejednala jsem ze msty ani lehkomyslně. Nechtěla jsem nikoho nakazit. Často šlo o donucení. Análu jsem se bránila, vím, že je více chytlavý, ale někdy to nešlo, stejně jako u vaginálního styku. Orál není tak nebezpečný,“ obhajovala nechráněný sex Kapurová.

Někteří o mé nemoci věděli.
obžalovaná

Matka 11letého a 4letého syna provozovala s přáteli a klienty vesměs nechráněný sex zejména v lesích okolo Hradce Králové. Chlapce ženě úřady nedávno odebraly. Děti virus HIV nepoznamenal a čekají na osvojení. „Chce je do péče jedna moje dobrá známá,“ uvedla Kapurová předvedená k soudu z vazební věznice eskortou v gumových rukavicích.

Někdy pracovala zadarmo

„Začala jsem se během vazby léčit,“ dodala žena nakažená údajně od injekční stříkačky při konzumaci pervitinu. Kapurová během četby výčtu poškozených zachovávala ledový klid. Pouze při dvou jménech změnila nezúčastněný výraz tváře v grimasu naznačující odpor a shovívavý, až smyslný úsměv.

Sex s klienty provozovala buď za úplatu, nebo za drogy. Přátelům poskytovala sexuální služby vesměs zdarma. „Někteří o mé nemoci věděli,“ podotkla.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Sabina Kapurová před královéhradeckým krajským soudem.

Sexuálních partnerů ale mohla Kapurová mít v letech 2012 až 2016 mnohem více, než stojí v soudním spise. Teoreticky několik set. „Toto se zatím nepodařilo prokázat. Nadále se prověřují další poškození,“ upřesnila Faltusová.

„Z hlediska obhajoby je důležité, že těch kopií viru HIV neměla tolik, a pravděpodobnost přenosu je tady minimální,“ uvedl obhájce ex offo Aleš Gracík.

Soud bude pokračovat výslechem poškozených, svědků a soudních znalců. Případ nakažené příležitostné prostitutky chce soud ukončit začátkem května.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám