Hlavní obsah

Provoz na koridoru byl po devíti hodinách od nehody obnoven

– Moravský Písek • Aktualizováno

Dvě nehody na železnici u Moravského Písku na Hodonínsku jsou nejspíše spojené se sebevraždou. Policisté tuto variantu prověřují jako hlavní možnou příčinu nehody, byť definitivní závěr určí teprve vyšetřování. Řidička nejdřív bez zranění vyvázla ze střetu s osobním vlakem, vzápětí ji ale přejela nákladní souprava.

Foto: Drážní inspekce, Bez zdroje

Nárazem do osobního vlaku začala dvojice nehod u Moravského Písku. Dílo pak dokonal nákladní vlak

Článek

Provoz vlaků na koridoru mezi Rakouskem a Polskem se u Moravského Písku před 16. hodinou obnovil po jedné traťové koleji. Kvůli nehodě byl přerušený devět hodin.

Tragédie se stala po šesté hodině ranní. „Na železničním přejezdu P 8156 u Moravského Písku se střetl osobní vlak 4203 jedoucí z Břeclavi do Přerova s osobním automobilem. Nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací, která je doplněna závorovými břevny. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Auto zřejmě vrazilo do prvního vozu za lokomotivou, náraz je odhodil, přičemž řidička vyvázla bez zranění.

Foto: Drážní inspekce, Bez zdroje

Nárazem do osobního vlaku začala dvojice nehod u Moravského Písku. Dílo pak dokonal nákladní vlak

Na stejném železničním přejezdu ale krátce nato tatáž řidička auta nepřežila střet s nákladním vlakem. „Osoba zemřela před naším příjezdem, utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

V Brně vykolejil vlak

Krimi

„Jedná se o dvaačtyřicetiletou ženu, která na místě druhé nehody zemřela. Policie okolnosti případu prověřuje. Možnou příčinou události je sebevražda. Více napoví další policejní šetření,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Nehody u Moravského Písku následovaly po nočním vykolejení nákladního vlaku v Brně Maloměřicích, což dohromady způsobilo komplikace v železniční dopravě na jižní Moravě. Regionální vlaky mezi Hodonínem a Moravským Pískem nahradily autobusy, dálkové se obtížně proplétaly po trati Brno – Přerov.

Omezení se mělo dotknout mezinárodních spojů Vindobona, Moravia, Polonia, Porta Moravica, Sobieski a Báthory.

Kamion vjel do závor na přejezdu ve Studénce. Nebezpečný manévr zachytila kamera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám