Hlavní obsah

Nehoda na šumavské historické rallye. Při rychlostní zkoušce se vážně zranil závodník v porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předslav
Aktualizováno

Velmi vážná zranění utrpěl 52letý rakouský závodník Michael Putz během páteční rychlostní zkoušky historické rallye, která odstartovala na Klatovsku. Vrtulník ho transportoval do nemocnice. Tam skončila i jeho o tři roky starší manželka a spolujezdkyně Elisabeth, která měla středně těžká zranění.

Foto: Profimedia.cz

Michael Putz a Elisabeth Putz během Historic Vltava Rallye 2023

Článek

Nehoda se stala v pátek před půl devátou večer nedaleko Předslavi na Klatovsku. Ředitel rallye MČR Jiří Valenta Novinkám potvrdil, že na trati došlo k neštěstí.

„Šlo o rychlostní zkoušky historických vozů. S ohledem na událost jsme zbytek soutěže pro pátek zrušili,“ uvedl. O tom, co konkrétně se stalo, nechtěl mluvit. Případ si totiž převzali kriminalisté.

Později organizátoři na facebookovém profilu rallye napsali, že šlo o rakouskou dvojici s číslem 8, Michaela a Elisabeth Putz, která jela ve voze Porsche 911 SC. „Sobotní pokračování programu soutěže nebude nijak narušeno, a to pro posádky mistrovství Evropy i mistrovství České republiky historických vozů,“ informovali.

Řidička uhořela v autě při nehodě na okraji Prahy

Krimi

Policejní mluvčí Ondřej Hodan v sobotu ráno doplnil, že při nehodě dostal dvaapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti na mokré vozovce přetáčivý smyk. „Pravou zadní částí vozu narazil u Třebíšovského rybníka do stromu,“ popsal.

Mária Svobodová z krajská záchranky upřesnila, že 52letý pacient měl velmi vážná zranění a vrtulník ho transportoval na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice.

„Pětapadesátiletá žena utrpěla středně těžká zranění a byla při vědomí. Sanitka ji odvezla do zdravotnického zařízení,“ dodala.

Administrátorka plzeňské fakultní nemocnice Andrea Mašínová v sobotu po 9. hodině řekla, že pacient utrpěl mnohačetná poranění a leží na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. „Je po operaci a ve vážném stavu,“ konstatovala.

Organizátoři Rallye Šumava v tiskové zprávě sdělili, že na Klatovsko dorazily týmy ze sedmnácti evropských zemí. O víkendu se konají hned dvě akce, a to soutěž historických vozů a pak také klasická rallye Šumava. Sobotní počasí na Šumavě není dobré, přes noc totiž napadl sníh, vozovky jsou namrzlé.

Řidička chtěla naskočit do rozjeté dodávky. Zranila se, vůz skončil v potoce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám