Hlavní obsah

Nehoda na náledí stála život tříleté děvčátko

– ČESKÝ KRUMLOV
Novinky, Vladimír Vácha

Dopravní nehoda na zledovatělé silnici si vyžádala v sobotu večer v katastru obce Lipno nad Vltavou na Českokrumlovsku život tříletého děvčátka a zranění dvaadvacetileté ženy. Informoval o tom krajský policejní mluvčí Dušan Klícha.

Foto: ubytovaní-vyprachtice.kx.cz

Lyžařský areál OVAZ Výprachtice

Článek

Dodal, že nehoda se stala na trase mezi Lipnem a Frymburkem. "Jak vyplývá z dosavadního vyšetřování, čtyřicetiletý řidič peugeotu zahlédl před sebou na rovném úseku silnice skupinku tří chodců, kteří šli v opačném směru proti jízdě vozidla. Šofér se chtěl chodcům bezpečně vyhnout, najel na střed silnice, kde se však vozidlo dostalo ve zmrzlých sněhových kolejích do smyku a neovladatelně sjelo zpět k pravému okraji silnice," popsal začátek tragédie Klícha.

Auto pravou přední stranou ve smyku zachytilo dvavadvacetiletou ženu i tříletou holčičku. Ta byla převezena s těžkým zraněním do českokrumlovské nemocnice, kde však jednu hodinu po půlnoci těžkým zraněním podlehla. Klícha upřesnil, že řidič vozidla Peugeot je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Další smrtelná nehoda

Den předtím zahynul na jihu Čech při dopravní nehodě další člověk. Opět na Českokrumlovsku. Tentokráte ale na silnici mezi Velešínem a Kaplicí. Dvaadvacetiletý řidič vozu Mazda 323 vjel za mírnou levotočivou zatáčkou do protisměru, vozidlo se nejdříve bočně střetlo s projíždějícím fordem a vzápětí čelně narazilo do fabie. Řidič mazdy byl namístě mrtev.

Šofér fabie a jeho spolujezdkyně utrpěli lehká zranění. Jak mluvčí připomněl, nehoda se stala na silnici spojující České Budějovice s česko-rakouským hraničním přechodem Dolní Dvořiště a která je z hlediska nehodovosti jedním z nejhorších jihočeských úseků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám