Hlavní obsah

Řidič nedal přednost a srazil se s autobusem. Pět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět zraněných si vyžádala v pátek po půl osmé hodině ráno srážka linkového autobusu a osobního automobilu u Lásenice na Jindřichohradecku. Na vině nehody byl pravděpodobně řidič auta, který nedal přednost autobusu na hlavní silnici.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Srážka autobusu a automobilu u Lásenice na Jindřichohradecku

Článek

Právo o nehodě informovala mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová. „Podle prvních informací z místa nehody je pravděpodobně na vině nehody řidič osobního automobilu kia, který vjel do hlavní silnice, kde zrovna projížděl linkový autobus,“ uvedla Krausová.

Podle mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů utrpěli zranění tři lidé v autě a dva v autobusu. Na místě zasahoval vrtulník. „Dvě osoby cestující v automobilu utrpěly lehká poranění a po ošetření byly převezeny na urgentní příjem jindřichohradecké nemocnice. Třetí poraněná osoba z auta utrpěla středně těžká poranění trupu a hrudníku a po poskytnutí akutní péče byla letecky transportována do českobudějovické nemocnice,“ konstatovala Fajtlová.

Záchranáři museli ošetřit i dva cestující z autobusu, kteří utrpěli lehké až středně těžké poranění hlavy. „Po zajištění stavu jsme je převezli do Nemocnice Jindřichův Hradec,“ dodala Fajtlová.

Řidič mercedesu narazil do stojícího autobusu, tři zranění

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám