Hlavní obsah

Nedělej to, prosil bratra ve vsi na Plzeňsku o život. Pak dostal kulku do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Jen těžko se vzpamatovávají obyvatelé malé vesničky Radějovice na severním Plzeňsku z nedělní tragédie, která si vyžádala dva lidské životy. V podvečer tam podle policie zastřelil místní 66letý muž svého o rok mladšího bratra, který bydlel přes ulici. Pak se oběsil v jeho stodole.

Policie v RadějovicíchVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle svědků přišel Zdeněk M. za svým sourozencem Jiřím údajně kvůli sporu o vodu, kterou čerpají z jedné studny. Zastihl ho v dílně, kde ho měl nejprve napadnout nožem a pak postřelit puškou. Zraněný muž stačil ještě vyběhnout z domu k autobusové zastávce na návsi, kde padl na zem. Útočník k němu doběhl, a jak uvedli svědci, dorazil ho ranou do hlavy. „Jirka ho na zemi ještě prosil, ať to nedělá. Rozmlouvat se mu to venku snažila ještě sousedka s přítelem, ale báli se k němu přiblížit. Pak ho střelil někam za ucho a utekl,“ popisovala Právu dramatické chvíle jedna z místních žen.

Muž na Plzeňsku zastřelil svého bratra, pak jej našli oběšeného

Krimi

„Mám ještě teď husí kůži. Celou noc jsem z toho nespala. Policajti večer objížděli domy, abychom zavřeli okna a nikdo nevylézal ven, protože Zdeňka nemohli hned najít. Všichni jsme z toho byli paf, nikdy se tady nic nestalo a najednou tady po vsi běhají policajti se samopaly a nad hlavami nám krouží vrtulník,“ pokračovala asi 70letá žena.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Stodola, kde střelec oběsil.

Co se stalo, se dozvěděla od přítelkyně zastřeleného muže, která k ní přiběhla. „Byla úplně v šoku, celá se třásla. Nedokázala vůbec souvisle mluvit. Říkala, že k nim přišel Zdeněk a ptal se, jak je. Pak se prý začal shánět po Jirkovi. Moc ho prý nevnímala, protože v tu chvíli telefonovala. On se pak sebral a odešel pryč. Viděl zřejmě světlo v dílně a bratra tam našel. Co se dál odehrálo, už ta žena nebyla schopná vůbec popsat. Zřejmě ji Zdeněk také napadl, protože měla krvavé zranění na hlavě,“ pokračovala svědkyně.

Foto: Patrik Biskup, Právo

U autobusové zastávky na návsi střelec dorazil oběť ranou do hlavy.

Místní se shodli, že za zkratem mohly stát psychické problémy. „Před časem mu zemřela žena a velmi těžce to nesl. Minulý měsíc byl dokonce na týden hospitalizovaný v psychiatrické léčebně. Byl trochu hrubšího zrna, lidé ho tady moc rádi neměli, ale respektovali ho jako domorodce,“ uvedl další ze sousedů.

Mluvčí policie Eva Červenková v RadějovicíchVideo: Patrik Biskup, Právo

Ke střelbě vyjeli policisté v neděli večer. Na místě zasahovaly desítky policistů se samopaly a policejní vrtulník s termovizí, který hledal střelce.

Ten byl následně nalezen mrtvý – oběsil se nedaleko místa činu. Policie se případem nadále zabývá, ale protože pravděpodobný viník zemřel, bude případ zřejmě odložen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám