Hlavní obsah

Nedá si pokoj. Mladík z Přerova prodával pervitin, i když byl v podmínce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Nepolepšitelný je zřejmě dvaadvacetiletý muž z Přerova, který ve městě i jeho okolí zásobuje pervitinem drogově závislé. Soud mu již za to uložil podmíněný trest, on však v činnosti pokračoval dál. Vysloužil si za to obvinění a putoval do vazby. Novinky o případu informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Elements.Envanto.com

Ilustrační foto

Článek

Přerovští kriminalisté mladíka obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu odnětí svobody až na deset let.

„Obviněný muž měl od počátku minulého roku do letošního 23. ledna prodat a v některých případech i zdarma předat psychotropní látku metamfetamin, takzvaný pervitin, nejméně devíti lidem,“ uvedl mluvčí. Mladík tak podle všeho činil opakovaně.

Klientelu měl dealer na Přerovsku, zejména pak v Přerově. „Mladík se protiprávního jednání dopustil i přesto, že byl v prosinci roku 2022 Okresním soudem v Přerově pro takový čin odsouzen k šestnáctiměsíčnímu trestu odnětí svobody, podmíněně odloženému na zkušební dobu tří let,“ doplnil Hejtman.

Kriminalisté podali okresnímu státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej za mříže.

Za výrobu drog byl v podmínce, přesto je vyráběl dál. Pomáhala mu navíc přítelkyně

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám