Hlavní obsah

Nechtělo se jim platit leasing, proto měli fingovat krádeže aut

– Praha
Novinky, Petra Konečná

Nezvyklý způsob placení leasingu si podle policie vymyslel manželský pár z Prahy. Muž jako jednatel společnosti nejprve zakoupil čtyři automobily značky Fiat Doblo, Cargo a Ducatu. Na začátku letošního roku mu však došly peníze na jejich splácení. Společně s manželkou proto měli fingovat krádež těchto vozidel a podobný postup poté uplatnit i na osobní auto Škoda Fabia. Policisté 34letého muže podezírají ze zpronevěry.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Manželé se pokusili vyhnout placení leasingu, proto fingovali krádeže aut.

Článek

V červnu muž policii i leasingové společnosti oznámil krádeže aut, což mu dosvědčila i jeho manželka, která se podle vyšetřovatelů na zpronevěře rovněž podílela a o záležitosti věděla. Vozidla ve skutečnosti nikdo neodcizil. Jednatel společnosti je po předchozí ústní dohodě předal jinému 40letému muži z Mladoboleslavska. 

Ten údajně manželům sám fingování odcizení čtyř vozidel nabídl. Nechal si vyrobit náhradní klíče a na předem smluveném místě a ve sjednanou dobu auta ukradl. 

Podobný postup trojice zvolila i v případě osobního automobilu Škoda Fabia, na které jeho majitelé přestali platit leasing už v březnu. Policistům jeho odcizení nahlásili taktéž v červnu. 

Trojlístek nyní čelí podezření ze zpronevěry. Dva pachatelé navíc i z poškozování věřitele. Stíháni jsou však na svobodě. Za uvedené trestné činy jim hrozí odnětí svobody až na osm let. Policisté údajně ukradená vozidla zajistili. Celková škoda, kterou osoby napáchaly, se pohybuje okolo jednoho a půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám