Hlavní obsah

Nechali si poslat zboží do výdejny a pak ho ukradli. Škoda je milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Sázku na jistotu zvolila trojice zlodějů. Na internetu si vybrali zboží, nechali si ho poslat na výdejní místo a tam ho ukradli. Dva šestadvacetiletí muži a o tři roky mladší žena si tímto způsobem od ledna do prosince loňského roku přišli na více než milion korun.

Kamera zachytila zloděje v akciVideo: Policie ČR

 
Článek

Jednalo se převážně o mobilní telefony, značkové oblečení a obuv, spotřebiče do domácnosti a další elektroniku. „Vystupovali pod smyšlenými jmény a jako způsob doručení uvedli platbu na dobírku, aby se tak vyhnuli nutnosti zaplatit zboží prodejci předem,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Zloděj vybral kasičku přímo pod kamerou. Okradl tak zdravotně postižené

Krimi

Zásilky putovaly na výdejní místa jedné přepravní společnosti na Plzeňsku a Kladensku. Kromě zboží, které si objednali, ukradli i další balíky, které jim ve skladu zásilek přišly pod ruku, od pánského kulicha po těhotenské oblečení.

Kriminalisté byli při odhalení podezřelých úspěšní i díky spolupráci s poškozenou přepravní společností, jeden ze zlodějů už sedí ve vězení za jinou majetkovou trestnou činnost. Policie obvinila i čtyři komplice, kteří zlodějům pomáhali.

Foto: Policie ČR

Kamera zachytila zloděje v akci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám