Hlavní obsah

Našla opilcův tiket za půl miliónu, stíhá ji policie

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Policejní komisař obvinil šestačtyřicetiletou ženu z Olomouce, která našla sázkový tiket a poté, co zjistila, že je výherní, pokusila se výhru ve výši půl miliónu korun vybrat. Byla přitom zadržena policií. Tiket ztratil v opilosti muž, který vyhrávající čísla vsadil, ale když zjistil, že vyhrál, nemohl se vymanit z deliria.

Článek

"Žena počátkem října tohoto roku našla v Olomouci potvrzení o sázce na hru Šťastných deset. Potvrzení si nechala a poté, co si ověřila, že tento tiket vyhrává 500 000 korun, tak se v podniku Sazka přihlásila o výhru," řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Ztrátu tiketu nahlásil policii jistý muž, který sázku podal. "Poté, co zjistil, že vyhrál, dožadoval se sám opakovaně vyplacení výhry v jedné olomoucké sběrně sázenek. Byl však přitom vždy tak opilý, že nedokázal pochopit, že tak vysokou výhru mu tu nemohou vyplatit. Pracovnice se mu marně snažila vysvětlit, že s výherním tiketem musí do Prahy," sdělila Právu Marta Vlachová z okresního policejního ředitelství v Olomouci.

Sázkový tiket opilý muž nakonec na ulici ztratil. "Když to zjistil, přišel ztrátu oznámit, protože se bál, že o peníze přijde," dodala Vlachová. Žena podle ní sázenku našla na trávníku poblíž vlakového nádraží. "Při výběru výhry byla zadržena policií. K předání peněz nedošlo," dodala Dolejšová.

Může dostat až pět let kriminálu

Za trestný čin zatajení věci hrozí obviněné až pět let vězení. "Já být na místě toho chlapa, tak se s tou paní o výhru rozdělím. Mohla taky klidně ten tiket zmačkat a hodit do popelnice, nebo do kanálu. Zachovala se sice blbě, ale na druhou stranu nebýt jí, možná, že by se sázenka už nikdy nenašla," svěřil se Právu ve čtvrtek se svým názorem v sázkové kanceláři v centru Olomouce sázející Antonín Homola.

"Občas se stane, že někdo tiket ztratí, a přijde se zeptat, jestli ho nenechal u nás. Asi před dvěma lety tu byl taky mladík, který tvrdil, že vyhrál ve třetím pořadí ve Sportce. Šlo asi o patnáct tisíc korun. Tiket však ztratil a tak měl smůlu. Docela mi ho bylo líto, protože jsem si pamatovala, že sázku podával," řekla Právu majitelka jedné olomoucké prodejny Tabák, která v ní má umístěn sázkový terminál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám