Hlavní obsah

Násilník, který u metra ubil bezdomovce, je za mřížemi. Zabíjel kvůli 350 korunám

Praha
Aktualizováno

Kriminalisté ještě v pondělí během několika hodin dopadli brutálního útočníka, který u zastávky Hradčanská v Praze ubil bezdomovce. Recidivista se s obětí znal a motivem byl podle jeho slov dluh 350 korun. Policisté žádají pro muže vazbu.

Kriminalista k dopadení násilníka z HradčanskéVideo: Novinky

 
Článek

Čtyřiatřicetiletého muže policisté dopadli v pondělí odpoledne v Nebušicích. Tentokrát jim nepomohly desítky poznatků od občanů, na které se mluvčí policie obrátila během dopoledne, ale vlastní mravenčí práce.

„Detektivové využili k vytipování totožnosti a pohybu podezřelého svých zkušeností. Dopadený recidivista byl během zadržení ozbrojený nožem a vůči zasahujícím policistům se choval agresivně,“ konstatoval vedoucí kriminalistů Jiří Zábrodský.

Slavil pochodem s rukama nahoře

Doplnil, že muž se pohyboval mezi bezdomovci, kteří mu přezdívali Fanny. „Po napadení chodil okolo s rukama nahoře a napadení oslavoval,“ shrnul kriminalista.

Násilník má několik záznamů v rejstříku trestů. Byl trestán za majetkovou i násilnou trestnou činnost. K činu pachatel sdělil, že se s mužem znal a motivem jeho útoku byl dluh 350 korun. Pachatel se přiznal pouze k fackám, nikoli k brutálnímu napadení. Jeho oběť zemřela na vážné poranění vnitřních orgánů. [celá zpráva]

Recidivista byl obviněn z trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám